Gelijke kansen

In Nederland werken we al tientallen jaren met het idee dat alle kinderen gelijke kansen horen te krijgen. Dat is in praktijk echter moeilijker te realiseren dan het klinkt.

De privatisering van het onderwijs, het hoge uurloon en de pandemie hebben stuk voor stuk bijgedragen aan de moeilijkheden waarmee veel scholieren kampen. Helaas worden kinderen uit probleemgezinnen en families die met een laag inkomen vaak heftiger getroffen. Het team van Smartie zet zich in door families bij te staan met een subsidiepotje.

Aantal families bijgestaan

0

In ieder kind schuilt een Smartie

Ieder mens is getalenteerd, maar het is niet altijd even makkelijk voor een kind om zijn of haar talent te vinden. Helaas maakt het schoolsysteem deze zoektocht niet persé makkelijker voor elk kind.

Wanneer je niet mee kan komen dan ga je al snel voelen dat je minder waard bent. Om dat te voorkomen bieden we bij Smartie lesstof aan op een niveau en manier die past bij het individuele kind. Onze doelstelling is om elk kind net genoeg uit te dagen om een succeservaring te hebben. Dat proces moet een kind dagelijks en in elke mogelijke omstandigheid kunnen ervaren – onafhankelijk van de thuissituatie waarin ze leven.

15 1

Het gelijke kansen initiatief

Tijdens de corona pandemie is de ongelijkheid enorm toegenomen en kinderen zijn daarvan helaas vaak het slachtoffer. Wij willen dat alle kinderen toegang hebben tot het lesmateriaal van Smartie en daarom zijn we het gelijke kansen initiatief gestart. Iedere keer dat iemand een aankoop bij ons doet wordt het gelijke kansen subsidie fonds gespekt.

Daarmee worden mensen geholpen die zich ons lesmateriaal eigenlijk niet kunnen veroorloven. Zo zorgen we ervoor dat alle ouders of verzorgers in Nederland de kans krijgen om hun kind de materialen van Smartie te bieden. Door de alternatieve materialen van Smartie heeft elk kind de mogelijkheid om zijn talent te vinden.

“Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.” Nelson Mandela

Vraag hier subsidie aan

Wil je graag van start met Smartie voor uw kind(eren) maar lukt het u financieel niet? Dan staat Smartie voor u klaar. Wij vragen u een vragenlijst in te vullen en zullen dan binnen 5 werkdagen reageren op uw verzoek.